Historien om Evas Hage

Jeg skrev en masteroppgave om alternative salgskanaler for økologisk lokalmat i 2014, der jeg konkluderte med at vi trengte flere alternative kanaler. Like etter mistet vi mamma til kreft, og valget om hva jeg skulle bruke arvepengene på ble enkelt- jeg ville bidra. Jeg startet derfor Evas Hage Lokalmat AS som bærer hennes navn.
Evas Hage ble i første omgang grunnlagt i Lier som andelslandbruk for å gi folk mulighet til å dyrke jorda og ha kontakt med maten de spiser. I tillegg til å dyrke grønnsaker sammen hadde vi også en liten lokalmatbutikk med mat fra gårdene i nærheten, og vi holdt kurs i alt fra fermentering til hjemmelaget hudpleie. Som medlem kunne du også leie deg en høne eller kjøpe deg en andel av et lam.
I 2018 ble vi dessverre nødt til å flytte, men da åpnet det seg en ny mulighet og vi ble lokalmatkafé på biblioteket i Mjøndalen. Der serverte vi mat laget på alle de rene, økologiske, bærekraftige og kortreiste råvarene vi alltid har fremmet. Drømmen har alltid vært å jobbe fra jord til bord, så vi ble veldig glade da en av våre trofaste kunder gjennom mange år satte oss i kontakt med Anders Wengen. Han viste seg å ville akkurat det samme som oss – forgrønne Drammen, så vi slo oss derfor sammen og staket ut en ny retning for Evas Hage.

Nå fortsetter vi vårt grønne eventyr i form av Evas Grønne Hage AS, der vi tilbyr tjenester innen planlegging, design, etablering og drift av bydyrkingsprosjekter. Drømmen er fortsatt den samme- å jobbe fra jord til bord. Om dette er gjennom urbant landbruk, matservering, gårdsbutikk eller andelslandbruk er det samme, så lenge vi bidrar til å gjøre verden litt grønnere.

 

– Cathrine Lie, gründer og daglig leder