Historien om Evas Hage

Jeg skrev en masteroppgave om alternative salgskanaler for økologisk lokalmat i 2014, der jeg konkluderte med at vi trengte flere alternative kanaler. Like etter mistet vi mamma til kreft, og valget om hva jeg skulle bruke arvepengene på ble enkelt- jeg ville bidra. Jeg startet derfor Evas Hage Lokalmat AS som bærer hennes navn.
I begynnelsen var vi et andelslandbruk i Lier der vi dyrket grønnsaker sammen. Vi hadde også en liten lokalmatbutikk der du kunne bestille mat fra lokale gårder og vi holdt kurs i alt fra fermentering til hjemmelaget hudpleie. Vi var organisert som et andelslag, der noen få mennesker tok jobben for mange, slik at vi kunne samle økologiske, bærekraftige, småskala og lokale matvarer et sted.
I 2018 var vi så uheldige at vi mistet både kjøkkenhage og lokaler, og det ble et turbulent år for oss med mye flytting. Heldigvis åpnet det seg en ny mulighet og vi ble lokalmatkafé på biblioteket i Mjøndalen. Der fikk vi mulighet til å servere mat laget på alle de deilige, rene råvarene vi alltid har fremmet.
Kafeen ble etterhvert en dyr hobby, og høsten 2019 var vi nødt til å legge ned og avvikle bedriften. Vi trodde det var slutten for Evas Hage, men universet ville det ikke sånn. En av våre trofaste kunder gjennom mange år satte oss i kontakt med Anders Wengen, som viste seg å ville akkurat det samme som oss – forgrønne Drammen. Vi slo oss derfor sammen og dannet Evas Grønne Hage AS som tilbyr grønne konsulenttjenester.

Nå fortsetter vi vårt grønne eventyr ved å tilby tjenester innen planlegging, design, etablering og drift av bydyrkingsprosjekter. Drømmen er fortsatt den samme- å skape matnyttige fellesskap. Om dette er gjennom urbant landbruk, matservering, gårdsbutikk eller andelslandbruk er det samme, så lenge vi bidrar til å gjøre verden litt grønnere.

 

– Cathrine Lie, gründer og daglig leder