Kirkeparken Samdyrkelag – Norges mest sentrale andelslandbruk?

Lyst til å dyrke din egen mat i fellesskap med andre? Bli med i Kirkeparken Samdyrkelag!

Drammens mest sentrale andelslandbruk starter opp i kirkeparken utenfor Bragernes kirke, og du må være rask hvis du vil sikre deg en av de 20 andelene vi legger ut i år. Evas Hage står for driften. Du betaler 4000,- for sesongen+bidrar med 5 timer dugnad. Det sikrer deg retten til en andel av alt vi dyrker frem i år.

Kombinert info- og oppstartsmøte er fredag 5. juni kl 17.00 på plenen utenfor kirken, men du kan sikre deg en andel allerede nå ved å sende påmelding med navn og tlfnr til post@evashage.org. og betale inn til kontonr 2220.35.30858 (merk betalingen «samdyrkelag», innbetalingen sikrer andelen, førstemann til mølla). Hvis du har spørsmål kan du ringe Cathrine på 92416025. Velkommen til vårt matnyttige fellesskap!

PS: åpent for alle å være med, du trenger ingen tilknytning til kirken.

Detaljert info Kirkeparken Samdyrkelag

Du kan lese mer om hva andelslandbruk innebærer på andelslandbruk.no

Private hager

Vi ønsker å lære flere å dyrke sin egen mat og bli bedre kjent med jord, grønnsaker og dyrkemetoder. Derfor tar vi også på oss oppdrag i private hager. Vi tilbyr som eneste i området ferdige dyrkepakker for private husholdninger i Drammensområdet. Dette er en flott mulighet for familier og de som er opptatt av hvor maten kommer fra til å lære å dyrke mat selv. Vi leverer alt du trenger hjem til deg og setter alt opp der du vil ha det, samt sår/planter og gir deg et lite kurs i hvordan du skal behandle grønnsakshagen din. Dyrkepakkene passer både på friland og balkong. Vi kan også skreddersy prosjekter, med alt fra oppsett av drivhus og kjøkkenhager til etablering av blomstereng og frukthager.

Spiselig hage på Fjell bo- og servicesenter

Vi har fått i oppdrag å transformere et kjedelig asfaltert uterom til en spiselig oase. I løpet av sommeren 2020 skal vi snekre plantekasser, fylle de med levende jord og masser av grønnsaker, frukt og bær. I samarbeid med en lokal snekker skal de også få en spesialdesignet pergola, med integrerte sitteplasser og klatrevekster som drue og humle. Vi gleder oss til å gi beboerne på avdeling Furua en vakker og spiselig hage, følg transformasjonen på Facebook og Instagram.

Forprosjekt Urbant Landbruk i Drammensregionen

Evas Hage leder et forprosjekt der vi skal kartlegge hva som allerede finnes i Drammen, hva mulighetene er, og hvordan vi best kan skape bærekraftige modeller for urbant landbruk i Drammen. Prosjektet er et samarbeid mellom flere aktører og er støttet økonomisk av Viken Fylkeskommune. Vi håper prosjektet kan hjelpe oss å finne den beste veien til våre grønne mål.

Våre tjenester:

Vi kan hjelpe deg å skape grønne rom, om det er bydyrking, kjøkkenhager, takhager, andelslandbruk, nyttevekster i parkanlegg, grønne fasader eller dyrking til spisesteder.

I Evas Hage er vi opptatt av å dyrke så økologisk som mulig og i tråd med naturen. Vi ser på hele kretsløpet fra jord til bord og finner løsninger som er både økonomisk smarte og bra for miljøet- som å vanne med regnvann og snekre dyrkekasser av gjenbruksmaterialer. Vi skaper rom som både er matnyttige og gode å være i, enten du er menneske, gulrot eller bie.

Eva Hage kan skreddersy en løsning for ditt prosjekt og være en samarbeidspartner i alle faser:

Design

Vi kan bidra i planleggingsfasen ved å designe og tegne det grønne rommet, finne innovative løsninger på dine utfordringer, finne riktig organisering og utarbeide en god forretningsmodell.

I denne fasen samarbeider vi med arkitekter og landskapsarkitekter ved behov, og ved større prosjekter benytter vi oss av kompetansen til innovasjonsbedriften Tinkr AS.

Etablering

Når tiden er kommet for å skape det grønne rommet kan vi også hjelpe deg. Vi snekrer kasser, lager vanningsanlegg, klargjør jorden det skal dyrkes i, planter, sår og legger en plan for videre drift.

Dette gjør vi i samarbeid med organisasjoner som passer på de som har falt litt utenfor samfunnet, og ved større installasjoner benytter vi anleggsfirmaer til de store løftene.

Drift og vedlikehold

Når det grønne rommet er etablert kan vi også ta på oss oppgaven med å drifte det, enten det er snakk om enklere vedlikehold av et grøntområde eller drift av et andelslandbruk eller markedshage. Vi kan også ta på oss vedlikeholdet av tilstøtende eksisterende grøntområder.

Vedlikeholdet utføres også i samarbeid med ideelle organisasjoner, og eventuelt i samarbeid med anleggsgartnere hvis det er hensiktsmessig.