Søndre Røine Gård

Søndre Røine Gård ligger på Øverskogen i Sylling. Gården ligger på ca 350moh ca 8 km nord for Sylling sentrum. Gården ligger i svært landlige omgivelser med flott utsikt over Holsfjorden, og er hjem til blant annet en gjeng gammalnorsk spælsau. Søndre Røine er opptatt av at dyra skal leve et mest mulig naturlig liv i tråd med naturen og ressursene rundt seg.

Anita og Kurth kjøpte gården i 2013 og har siden da lagt ned mange arbeidstimer for å få både driftsbygning og våningshus i god stand. Deler av driftsbygningen er bygd om til sauefjøs med plass til ca 100 vinterfora gammalnorsk spælsau. Store deler av jorda ligger rundt fjøset slik at sauene kan velge om de vil være ute eller inne hele året. Gården grenser til Finnemarka så i juni blir sauene fulgt på beite inn i skogen.
På begynnelsen av 2000–tallet stod rasen Gammalnorsk spælsau i fare for å bli utryddet. Den er nøysom og hardfør med et utpreget flokkinnstinkt. Denne rasen har også et meget sterkt morsinnstinkt og et fornuftig lammetall. Gammalnorsk spælsau er norsk kulturhistorie. Den spiser gjerne løv, bark og kvist, hvor den gjerne står på to bein for å beite. En utmerket landskapspleier!Kjøttet er velsmakende og mørt med lite fett. Mange mener kjøttet har en blanding av viltsmak og lammesmak. Her finner du litt info om de forskjellige kjøttstykkene: Lammekjøtt fra Gammalnorsk Spælsau

Sauene gir flotte skinn i alle mulige naturfarger. Ulla har to ullkvaliteter:  Både tykk bunnull og dekkull. Ulla kan godt blandes avhengig av hva slags sluttprodukt man vil ha. Man kan både få flott garn og sterkt ryegarn eller et tovet sitteunderlag om man skulle ønske det.  

Alle dyra på Søndre Røine er rasegodkjente, og i dag teller de ca 55 vinterfora dyr. I 2015 meldte de seg inn i Debio med mål om å kunne levere stemplet og godkjent økologisk lammekjøtt f.o.m. 2017.

Anita og Kurth har i tillegg plantet ca 5 mål med bringebær med tanke på at folk kan komme å plukke selv eller bestille nyplukkede bær for levering. Bærene de leverer til Evas Hage er usprøytede, og nå har de også søkt om økologisk Debio-godkjenning for alle bærene. 
Dersom du har spørsmål til Søndre Røine Gård kan du ta kontakt med Anita Myhre på e-post ktvinne@online.no eller tlf 94976847.


Søndre Røine Gård på facebook

Produkter