Sandåkers Glade Høner

Det hele startet som en liten hobby med 15 høner… Nå tripper det ca 500 fornøyde høner på tunet til Tone og Hallgeir. De spiser økologisk fôr, i tillegg til alt det grønne de får fra gården og nabogårdene. Hønene, de aller fleste av rasen Lohmann, har store innhegninger og går inn og ut så mye de vil. 

Egg er en næringsrik og sunn matvare. Vi nordmenn spiser i gjennomsnitt ½ egg hver om dagen, og egg gir oss en lang rekke næringsstoffer og blir ofte omtalt som «naturens egen vitaminpille». Hos oss kan du leie din egen andelshøne og sikre deg egg hver måned- forutsigbart for deg, og forutsigbart for Tone og Hallgeir!

Når en høne er litt over et år gammel legger den ikke så mange egg lengre, og blir derfor slaktet. Vi synes det er synd at hønsekjøtt ofte bare blir svinn istedenfor å nå forbrukerne, så det gjør vi noe med!  Hallgeir og Tone tar seg av slaktingen på gården slik at dere får hønene levert ferdig vakumert. Teknisk sett kjøper dere da en levende høne, og betaler Tone og Hallgeir for å hjelpe dere med slaktingen. På denne måten kan de slakte på gården, isteden for at hønene bare blir destruert. De slakter som regel to ganger i året, vår og høst, og vi selger da frosne høner så langt lageret rekker. gladehoner

Hvis du har fasilitetene i orden kan du også få kjøpt levende høner å ha i hagen over sommeren. Dette er eldre høner som vil fortsette å verpe egg, selv om det kanskje ikke blir så ofte som hver dag. Ta kontakt dersom du er interessert.

Hjemmeside: gladehoner.com

Produkter