Økosjokolade

Økosjokolade har alle ingrediensene du behøver for å lage din egen sunne sjokolade. Med forskjellige økologiske og fairtrade kakaoprodukter, en rekke alternativer til raffinert sukker og masse sunne tilleggsingredienser gjør Økosjokolade det enkelt for deg!

Norge er et av landene i verden som spiser mest sjokolade (målt per innbygger), samtidig som fokuset på et sunt kosthold, et redusert sukkerforbruk, økologiske varer og fairtrade handel er sterkt økende. Odd Arild Ringen var opptatt av de samme tingene da han for noen år siden prøvde å finne ingrediensene til å lage sin egen sjokolade helt fra bunnen av. Han endte opp med å begynne å importere kakao selv og eventyret om Økosjokolade startet. I 2009 lanserte han sin egen nettbutikk og kakaoproduktene er i dag å finne i helsekostbutikker over hele landet, og ikke minst hos oss i Evas Hage!

Man finner mange forskjellige sjokolader på markedet, og noen er selvsagt bedre enn andre. Felles for alle er imidlertid innholdet av sukker, samt at kakaoen er bearbeidet og varmebehandlet til det bare er skyggen igjen av det opprinnelige helsebringende innholdet. Økosjokolade vil gjerne være med på å gjøre det litt enklere for folk å leve sunnere, enten man går på spesielle dietter, er diabetiker, har en allergi eller rett og slett ønsker å være litt mer bevisst på hva man spiser.

Med Økosjokolade sine produkter kan man enkelt lage en sjokolade som har alt:

– Kakaoproduktene er produsert av rå Crillo kakaobønner
– Økologisk og fairtrade ingredienser
– Du kan lage sjokolade helt uten sukker
– Full fleksibilitet i forhold til smak, tilleggsingredienser og type søtningsmidler

Kakao i ulike former

Alle Økosjokolades kakaoprodukter er laget av kakaobønner som kun er skånsomt tørket, og dermed har mye mer av det opprinnelige høye næringsinnholdet intakt. Her følger en beskrivelse av de ulike kakaoproduktene:

Kakaobønner
Kakaobønnene er kun skånsomt tørket og kan spises hele, med eller uten skall. Mange synes hele kakaobønner smaker svært bittert, og foretrekker å ha de i smoothies eller spise de sammen med tørket frukt og bær. Vanligvis blir kakaobønnene ristet på svært høye temperaturer.

Kakaonibs
Kakaonibs er grovknuste kakaobønner uten skall. De har samme bruksområder som hele kakaobønner og egner seg i tillegg utmerket som tilleggsingrediens når man lager sjokolade for å få en god crispy effekt!

Kakaomasse
Kakaomasse består av 100% kakaobønner som er oppmalt. Under denne prosessen blir kakaomassen flytende før den igjen blir avkjølt til hard kakaomasse med et smeltepunkt på ca. 32 gr. C. Kakaomasse er basis for det meste av sjokolade man finner i butikken (hvit sjokolade er basert på kakaosmør).

Kakaosmør
Kakaosmør blir presset ut av kakaomassen til 99.8% rent kakaofett. Kakaosmør er en viktig ingrediens for å lage sin egen sunne sjokolade, både på grunn av smak og næringsinnhold. Dette er imidlertid den dyreste ingrediensen som man gjerne sparer på i butikk-sjokoladene.

Kakaopulver
Av det som blir igjen etter man har presset kakaosmøret ut av kakaomassen lager man kakaopulver. Kakaopulver har dermed lavere fettinnhold og høyere konsentrasjon av andre næringsstoffer. Det kan brukes til å lage sjokolade sammen med for eksempel kakaosmør eller kokosolje, eller i kaker, desserter eller i varm kakao.

Vi håper du prøver å lage din egen sunne sjokolade, det er enklere enn du tror! Ekte sjokolade lager du selv fra bunnen av. På hjemmesidene til Økosjokolade finner du masse oppskrifter og informasjon om kakao.


Hjemmeside: okosjokolade.no

Økosjokolade på facebook

Produkter