Eiker Ølfabrikk er et økologisk bryggeri som holder til i en gammel cellulosefabrikk i Mjøndalen. De leverer øl på fat og flasker til serveringssteder, butikker og Vinmonopolet, og ikke minst Evas Hage!

Alle Eiker Ølfabrikk sine øl er økologiske. Det betyr at alle råvarer lages på en så naturlig måte som mulig. For eksempel bruker de ingen kunstige farge- og aromastoffer eller konserveringsmidler. Ølet er upasteurisert, ufiltrert og karbonert på tank. Dette gir et levende øl som utvikler seg over tid, men som alikevel inneholder lite sedimenter på flasken. På denne måten har de god kontroll på kullsyrenivå og leverer et øl som har god holdbarhet.

Det hele startet med at Jonas begynte å brygge øl på hobbybasis ved siden av jobben som lærer. Etter seks år med mye prøving og litt feiling fikk han med seg resten av familien og startet Eiker Ølfabrikk våren 2014. Bryggeriet sto klart i desember samme år og i januar satte de det første brygget.

Med eget laboratorium og konstant fokus på produktutvikling leverer de øl som smaker fantastisk. Det siste prosjektet er en egenprodusert mjød laget på lokal honning. Foruten å lage godt øl vil de gjøre en innsats for miljøet. I tillegg til at ølet er økologisk gjør de så godt de kan for å drive så miljøvennlig som mulig gjennom hele virksomheten. De har blant annet fått laget egne ølkasser i tre hos Arbeidsinstituttet i Drammen.

I tillegg til øltypene vi kan selge har Eiker Ølfabrikk også øltyper du på Vinmonopolet for å kjøpe, som  «Melkestout», «Eiker IPA» og «Eiker Saison».

Hjemmeside: eikerfab.com
Eiker Ølfabrikk på facebook facebook

 

Produkter